top of page

ALT GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ NEDİR?


Blefaroplasti; diğer ismiyle göz kapağı estetiği, göz çevresi imajını gençleştirmek için kasları ve çevre dokuyu sıkılaştırarak; fazla yağ dokusunu ve cildi yeniden şekillendirerek yada çıkartarak uygulanan bir uygulamadır.


Alt göz kapağı estetiği şu sorunları düzeltmek için uygulanır


Göz altı morluk ve halkaları

Göz altı torbaları

Fazla deri/cilt dokusu

Sarkmış alt göz kapakları

Göz altı ince çizgileri

Alt göz kapağı erkek ve kadınlarda daha genç ve taze bir görüntü elde etmek ve bunu tüm yüz bölgesine yansıtmak için etkili bir yöntemdir.


Blefaroplasti dünya çapında en çok uygulanan estetik cerrahi operasyonlardan birisidir. Bu popülaritesi göz ve çevresinin yüzde en çok dikkat çeken bölge olmasından kaynaklanır. Sürekli yorgun yada yaşlı görünen ve hastayı mutsuz eden bu bölge güvenli ve kısa bir operasyonla, hastanede geçirilecek nispeten kısa bir sürede çözüme kavuşturulabilir.


Kimler Alt Kapak Blefaroplastisi İçin Adaydır


Ciddi sağlık problemleri bulunmayan

Ciddi göz rahatsızlıkları bulunmayan (kuru göz, göz tansiyonu vb.)

Ameliyata engel ilaç kullanmayan (steroidler, kan sulandırıcılar vb.)

Sarkık, gevşek bir cilt yada torbalanma, halkalanma, morarma gibi şikayeti olan hastalar bu operasyon ile şikayetlerinde ciddi bir azalma yanı sıra daha genç ve taze bir görüntüye kavuşurlar.


Alt göz kapağı estetiği olmak isteyen hastaların estetik cerrahları ile yapacakları görüşme sonrası gerçekçi beklentiler içinde olmaları sonuca katkı sağlayacaktır. Zira operasyon göz ve çevresinde iyileşme sağlayacağı ve özgüvenlerini artıracağı halde diğer yüz bölgesi farklı uygulamalar gerektirebilir.


Ameliyat Yöntemleri

Alt göz kapağı estetiğini hasta ve kendi konforumun en rahat olduğu genel anestezi altında uyguluyorum. Kullanılacak yöntem yağ çıkartılması gerekip gerekmediğine, cilt çıkarılıp çıkarılmaması gerektiğine ve lateral bölgelerdeki askı mekanizmalarının yeniden düzenlenip düzenlenmeme ihtiyacına bağlı olarak 45 dakika ile 2 saat arası sürebilir.


Kişisel değerlendirmeye bağlı olarak uygulanacak yöntemler farklı olabilir. Bazıları;


Transkonjuktival Blefaroplasti

Genelde cilt fazlalığı olmayan hastalar için uygulanır. Alt göz kapağının içinden cerrahi alana erişim sağlanır ve görünür bir iz bırakmaz.


Transkutanöz Blefaroplasti

Subsilier olarak isimlendirilen alt kirpiklerin hemen altından yapılan kesiler ile gerçekleştirilir. Burada amaç fazla olan cilde de müdahale edebilmektir. İzler genelde göz kapağının hemen alt kıvrımına gizlendiği için hemen pek belli olmayacaktır.


Arkus Marginalis Release

Tear-trough deformitesi olarak adlandırılan göz yaşı oluğu oluşumunda kritik rolü olan anatomik bölgeye uygulanan operasyondur. Arkus marjinalis yaklaşımı yağ dokusunun yeniden düzenlenmesi ile yanak-alt göz bölgesi geçişini yumuşatarak daha genç bir görünüm sağlar.


İyileşme süreci

Ameliyat sonrası göz damlası / kremleri ve soğuk kompres uygulaması genelde geçici olan

Şişme / ödem morarma irritasyon ve göz kuruluğu sorunlarınızı minimaze eder. Genelde hastalar birkaç günde gündelik aktivitelerine dönerler ancak en az 2 hafta ağır aktivitelerden ve egzersizden uzak durmak gerekir. Yine bir hafta kadar morarma nedeniyle kamuflaj amaçlı güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Dikişler genelde 4-6 günde alınır. Kontak lens kullanımı ve makyaj 2 hafta kadar önerilmez.


Estetik Sonuçlar

Kaba morluklar bir haftada kaba ödem ise 1 ayda çözülse de gerçek sonucu görmeniz 6 ay kadar bir zaman alacaktır. Ancak henüz 2 inci haftadan itibaren eskisinden daha iyi bir görünüm elde edecek ve bu süreçte giderek daha da güzel bir görünüme kavuşacaksınız. Ameliyat genel olarak uzun süreli bir sonuca sahiptir, yıllar ve yerçekimi operasyon sonrası etkilerine doğal olarak devam etsede çoğu hastamız tekrar bir operasyona gerek duymaz.


Riskler / Komlikasyonlar Nelerdir

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi alt göz kapağı estetiği de belli komplikasyon risklerine sahiptir.

Ödem, morluk, bulanık görme gibi geçici problemler; kanama, enfeksiyon gibi küçük müdahaleler ile düzelecek sorunlar dışında nadiren cilt rengi değişiklikleri, alt göz kapağında çekilme ve asimetri gibi yeniden operasyonu gerektirebilecek durumlar ile de karşılaşılabilir.

Yeniden operasyon oranları cerrahınızın deneyimine bağlı olarak %2 ile %8 arası değişebilir, tüm operasyonlarda olduğu gibi alt göz kapağı estetik ameliyatında da doktorunuzun deneyimi önemlidir.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ความคิดเห็น


bottom of page