top of page

AMELİYATSIZ İPLE YÜZ GERME VE ASKILAMA İŞLEMİ


Cerrahi İplerle Cilt Germe ve Askılama:

Cildimizde yaşlanmanın en önemli sebepleri güneşe özellikle küçük yaşlarda olmak üzere fazla ve korumasız olarak maruz kalma, sigara içme, dengeli beslenmeme, stres, kirli hava şartları, genetik faktörler ve kronolojik yaşlanmadır. Kronolojik yani zamanla gelen yaşlanmada kemikler küçülür. Cildi cilt altı dokulara bağlayan ve cilt altı yağ ve kasları kemiğe bağlayan bağ dokularının hacmi ve bağlanma kuvveti azalır. Tüm cilt dokuları yerçekiminin kronolojik etkisiyle de birlikte yer değiştirirler ve sarkarlar. Aynı zamanda cilt altındaki hyaluronik asit, kollajen, elastin ve su tutma kapasitesinin azalır. Özellikle yüzümüzdeki kaslarımızı kullanarak yaptığımız mimiklerle kasların üzerindeki deride gevşeme, buruşma ve derin kırışıklıklar meydana gelir.


Cerrahi iplerle cilt askılama işleminde işte bu faktörlerle gelişen kaşlarda yanlardan aşağı düşme, yanakların aşağı düşmesiyle meydana gelen burun yanındaki iki taraflı olukların görünümü, yine çene hattında aşağı doğru düşme ve sarkıklık, çene hattının sınırlarının bozulması, üst ve alt boyundaki gıdı görünümünü artıran sarkıklıkların giderilmesi ve bu sarkmaların giderilmesi planlanır.


Cerrahi iplerle cilt germe işleminde de aynı steril, zamanla ciltte eriyen, ciltte kollajen ve elastin liflerin fibroblast hücrelerinden üretimini artıran, uygun iğnelerle cilt altına bırakılan ipler çeşitli geometrik şekillerde özellikle gevşeme, buruşma ve kalın kırışıklıkların olduğu alanlara uygulanırlar.


Uygulama öncesi oldukça iyi bir şekilde sterilizasyon kurallarına uyulmalı, cilt özellikle ameliyatlarda kullanılan antiseptik solüsyonlarla iyice temizlenmelidir. Uygulama sırasında steril cerrahi alet ve gereçler, hasta örtüleri bulundurulmalıdır. Uygulama en yoğun uygulamalarda 1 saat kadar sürer. Uygulama yoğunluğu yani uygulanacak ip sayısı arttıkça bu süre uzayabilir ya da azaldıkça bu süre kısalabilir. Bazı askılama işlemlerinde birkaç adet dikiş atmak gerekir.


İşleme başlamadan önce işlem alanının tümüne ya da askılama işlemlerinde iplerin giriş ve çıkış noktaşlarına ve cilt uygulanmak istenen çizgisel yollara iğneyle lokal anestezik yapmak gerekir. Duyacağınız ağrı çok minimaldir. Ağrıdan daha ziyade ipin cilt altındaki ilerlemesini hissedersiniz.


Bu ipler ilk 3 ayda erirler ve etkileri kaybolur gibi olur. Ancak 3. ayın sonunda etkileri daha da belirginleşir.


Bu uygulama öncesi fokuslu ultrasonografi, mikroiğneli radyofrekans yani altın iğne gibi ısıl eneji veren gençleştirme işlemleri yapılıp sonra ip işlemleri de yapılabilir ya da direkt ip işlemleri de yapılabilir.


Uygulama sonrası 3 gün antibiyotik ve antibiyotikli kremler ve güneş koruyucular kullanılmalıdır. Ayrıca çok sert hareket ve masajlardan kaçınılmalı, ağrı olursa parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Ayrıca dermapen( mikroiğneleme), Plateletten Zengin Plazma, Botulinum Toksin, Hyaluronik Asit-Somon DNA- Büyüme Faktörü İçeren Nem Aşısı, Kollajen Aşısı, Az Yoğunluklu Cilt Dolguları, Hidromekanik Cilt Bakımları gibi daha pekçok uygulamaya beraberinde ya da sonrasında seanslar şeklinde eklemeler yapılıp gençleşmiş, parlak, gevşeme ve sarkmaları azalmış bir cilt görünümü sağlanabilir.


Cildinize sağlık için sağlıklı kararlar verip hijyenik ve uygun yerlerde sağlık çalışanlarına işlemlerinizi yaptırın. Bu konuda kendinize destek olun, biz sağlık çalışanları da siz hastalarımıza destek olalım.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page