top of page

'Anne Sütü Yaratılış Mucizesidir'



"Erciyes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Akçakuş, anne sütünün yerini hiçbir besinin alamayacağını belirterek, anne sütünün yaratılış mucizesi olduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi (KAYMEK) tarafından anne ve anne adaylarına yönelik olarak bebek sağlığı ve beslenmesi ile anne sütünün önemi konulu seminer düzenlendi. Seminere Doç. Dr. Akçakuş konuşmacı olarak katıldı.


Seminere hanımlar kadar, erkekler de yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerde, katılımcılara slaytlar eşliğinde bilgiler veren Doç.Dr. Mustafa Akçakuş, daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açısından bilinçlenmenin önemine değindi.

Her annenin sütünün kendi bebeğine özel olduğunu ifade eden Akçakuş, anne sütünün içeriğinde bebeğin ihtiyaç duyduğu her türlü besin maddesinin yeterince yer aldığını ve anne sütünün bir yaratılış mucizesi olduğunu vurguladı.

İlk 6 aylık dönemde sadece anne sütünün bebek için yeterli olduğunu ifade eden Akçakuş, anne sütü ile beslenen bireylerin ileriki yaşlarında pek çok hastalığa karşı doğal bir korunma geliştirdiğinin altını çizdi.

Anne sütü ile beslenmenin her bebeğin doğal hakkı olduğunu aktaran Akçakuş, bebeklerini bu haktan mahrum eden annelerin onlara en büyük kötülüğü yaptığını ifade etti."


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page