top of page

Bebeklerde Kalp Hastalıkları Görülme Sıklığı Arttı Mı ?


Son dönemlerde yeni doğan bebeklerde kalp hastalığı görülme sıklığının arttığı yönünde bir izlenim var. @drsistem @hhakanpoyrazoglu

İstatistiki anlamda hastalığın görülme oranı değişmedi aslında, değişen tıpta yaşanan gelişmeler doğrultusunda hastalığın erken tanısının anne karnında bile mümkün olması. Bu durumda da hasta bebek oranları sanki artıyormuş gibi görünüyor. Tıpta yaşanan gelişmelerle artık anne karnında bile kalp hastalığı tespit edilebilmekte ve kamuoyu hastalıklar konusunda daha çok haberdar ve bilinçli. İstatistiklere göre dünyada canlı doğumların binde 5-8 aralığında konjenital kalp hastalığı yani doğumsal kalp hastalığı görülmekte; kalpte veya kalbin büyük damarlarında doğumdan itibaren bulunan yapısal bozukluk demek ve bir çok çeşiti var, ölü doğumlarda ise bu rakam yüzde 3 ila 5 arasında.


Gebelikte alkol ve uyuşturucu kullanımı ve ayrıca ileri yaş gebeliği de hastalıkta önemli pay sahibi. Bizler tüm ekibimiz ile bebeklerimizin çocuklarımızın sağlığı için buradayız, kalp hastalıkları ve tedavileri ile ilgili sorularınızı sorabilir ve danışabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page