top of page

Bikini bölgesi beyazlatma


Dış genital alana ( bikini bölgesi ) vulva denir. Östrojen ve güneş ışığının etkisiyle bikini bölgesi kararması, esmerleşmesi ve koyulaşması olabilir. Östrojen hormonu dış genital bölge üzerinde renk pigmentleri salgılayan hücreleri güneş ışığının etkisiyle harekete geçirir ve bikini bölgesi kararması ( özel bölge kararması ) oluşturabilir. Bunun haricinde;

-Gebelik

-Doğum kontrol hapları

-Polikistik over sendromu

-Genital bölgeye uygulanan lazer

epilasyon

-Hormonal bozukluklar ve cilt

hastalıkları

Genital bölgedeki deride

koyulaşmaya sebep olabilir ( bikini bölge kararması ).

lazerle bikini bölgesi kararması tedavisi

Günümüzde lazer ile renk açıcı tedaviler; ‘özel bölge beyazlatma’, ‘renk ağartma’, ‘genital alan renk açma’ tedavileri uygulanabilmektedir. Lazerle genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da bilinmektedir.

Özel bölge kararması olan bayanlarda tedavi yöntemleri arasında özel bölge beyazlatıcı krem kullanımı tek başına çare olmayabilir. Teknolojinin hız kesmeden ilerlemesi, genital bölge renk açma içinde yeni tedavi metodları gelişmesine sebep olmuştur. Bunların başında da cilt beyazlatma için uygulanan lazer tedavisi gelmektedir. Bikini bölgesi beyazlatma lazer ile yapılırsa tedavisi daha etkin ve daha kalıcı olmaktadır. Lazer ile yapılan cilt beyazlatma tedavisi cildin beyazlaşmasını sağladığı gibi ciltteki istenmeyen lekeleride tedavi eder. Sonuç olarak bikini bölgesi yapıların daha doğal bir görünüme kavuşturur. Bikini bölgesi kararması tedavisinde lazerle renk açma işlemi için genelde tek seans yeterli olur ama bazı durumlarda birden çok uygulama gerekli olabilir. lazerle renk açma fiyat bilgisi hastalığın derecesine göre değiştiği için muayene sonrası netlik kazanır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page