top of page

BOYUN GENÇLEŞTİRME


Boyun Gençleştirme

Yaşlanan yüzle birlikte boyun dokuları da yaşlanma belirtileri göstermeye başlar. Ayrıca alınan fazla kilolar da çene altında ve boyunda yağ birikimlerine yol açarak kötü ve yaşlanmış bir görüntü yaratır. Boyun gençleştirme işlemleri ile bu bölgenin daha genç ve güzel görünmesi sağlanabilir.


Boyun cildinde aşırı sarkma yoksa ve sorun sadece çene altı ve boyunda fazla yağ birikimi ise, bu durum çene altından bu bölgeye yapılacak liposuction denilen, yağların uzaklaştırılması işlemi ile düzeltilebilir.



rinoplasti ameliyatlari estetigi doktor estetikkbb muammer ozturk

Boyun Gençleştirme Ameliyatı Nedir?

Yerçekimi; yüzde oluşan sarkmaların en önemli sebepleri arasındadır. Genetik etkenler ya da kilo alıp verme, stres, çevre kirliliği, yanlış beslenme alışkanlıkları gibi unsurlar; zamanla insan derisinde gevşemelere yol açar.


Deride meydana gelen bu gevşemeler; alın ve orta yüz bölgesinde hatların aşağı doğru yer değiştirmesine sebep olur. Bundan dolayı da alt yüz ve boyun bölgesinde deri bollukları ortaya çıkarak, yüz şeklinde bozulmalar meydana gelir. Bu duruma genel itibari ile yüz ovalinin bozulması adı verilmektedir.


Çene altı ve boyun arasında bulunan açı düzleşerek, özellikle profilden kişinin yaşlı görünmesine sebep olan bu durum, psikolojik olarak da ciddi sorunlara sebep olabilir. Boyunda yağ birikintileri, derinin gergin ve hastanın genç olduğu durumlarda vakumla yağ alma yani liposuction yöntemleri ile tedavi edilebilir.


Bu aşamada en önemli ve dikkat edilmesi, titizlikle davranılması gereken konu; doğru hasta seçimi ile doğru yöntemleri belirleyebilecek bir doktor tercih edilmesidir. Boyun bölgesindeki deri oldukça ince olduğu için içerisinde bulunan yağlar boşaltıldığında, sarkabilir. Bu gibi durumlarda hasta en detaylı şekilde analiz edilmeli ve hasta için en uygun yönteme karar verilmelidir.


Boyun Gençleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İşlem genel yada lokal anestezi ile yapılabilir. Üç dört günlük bir boyun sargısı ve oluşan morluk ve şişliklerin geçmesi için, 10 günlük bir iyileşme dönemi sonrasında tatminkar sonuçlar alınır.


Ciltte sarkmalar mevcutsa liposuction işlemine ek olarak cildin gerginliğini sağlayan ince bir kas olan, platizmanın gerilmesi işlemi ile sorun halledilebilir. Bu işlemde çene altındaki cilt çizgileri içine gizlenebilen, sonradan iz bırakmayan, 3-4 cm’lik bir kesi yapılır.


İyileşme sürecinde yine 3-4 günlük bir boyun sargısı yapılır ve morluk ve şişlikler 10 günde düzelir. Bu işlemler çok ciddi ağrı yaratmayan, sağlık açısından önemli riskleri olmayan, kişiye daha genç ve güzel bir görünümün kolaylıkla sağlanabileceği uygulamalardır.


Boyun Gençleştirme Ameliyatında İz Kalır mı?

Boyun germe operasyonlarında iyi bir planlama yapmak koşuluyla operasyon izlerinin en iyi saklanabildiği estetik ameliyatlardandır. Doğru yöntemlerle yapılan ameliyatlarda, operasyon izi dışarıdan belli olmayacak şekilde konumlandırılmaktadır. Ameliyattan önce sigara kullanımını sonlandırmak, kan sulandırıcılardan uzak durmak oldukça önemlidir.


Operasyon genel anestezi altında uygulanmaktadır. Operasyondan sonra hissedilen ağrı minimaldir. Boyun germe operasyonundan bir hafta sonra iş ve sosyal hayata geri dönülebilir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page