top of page

ByPass Ameliyatları Hakkında En Çok Sorulan Soru!


ByPass Ameliyatlarında en çok sorulan sorulardan biri de "ameliyatta kullanılan damarların nereden alındığı ve ameliyat sonrasında alınan bu damarların problem yaşatıp yaşatmadığı" @drsistem @doc.dr.mustafaemmiler


Bypass (köprü) ameliyatlarında temel prensip, tıkanmış veya daralmış olan koroner damarın önüne bacak, kol, mide veya göğüsten alınan sağlıklı bir damar ile köprü yapmayı amaçlamaktadır.


Cerrahın ameliyat sırasında kullandığı damarlar, hastanın kendi vücudunda bulunan damarlar olup, alındığı zaman yerinde eksiklik bırakmayan damarlardır. Serbest damarların üst uçları ise aort'a dikilerek darlığın önüne kan taşınmaktadır. Böylece yeni bir damar ile darlık veya tıkanıklığın olduğu bölgedeki kalp kasına enerji ve oksijen taşıyan kanın akışının sağlanması amaçlanmaktadır. Ameliyat sırasında yapılan bypass damar sayısı 1 ile 6 arasında değişebilmektedir. Genelde 2 veya 4 damara bypass yapılmaktadır.


Aklınıza takılan sorular ve detaylı bilgi için linki tıklayarak Doç.Dr.Mustafa Emmiler'e ulaşabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page