top of page

Diş Beyazlatma ile İlgili Merak Ettikleriniz...


Diş beyazlatma (bleaching) işlemi, dişin en üst tabakası olan mine tabakasının gözle görülmeyen gözenekli yapısına yerleşmiş olan renkli maddelerin, özel içerikli diş beyazlatma jelleri ile temizlenmesi işlemidir.


Diş Beyazlatma ( Bleaching ) Diş Temizliği İle Aynı Şey Midir?

Hayır değildir. Diş beyazlatma işlemi dişin temiz ve lekesiz halindeki ana renginin açılması işlemidir. Diş temizliği (detertraj) ise dişin üzerinde ve aralarında birikmiş olan diş taşı ve lekelerin temizlenmesi işlemidir. Yani diş taşı temizliği(detertraj) yapılmış diş temiz fakat sarı renkli olabilir. Diş beyazlatma işlemi ile bu temiz ve sarı dişler beyaz hale getirilmektedir.


Dişler Nasıl Beyazlar?

Dişler diş taşı ve lekelerinden arındırıldıktan sonra gerek diş hekimi koltuğunda özel jel ve ışık kaynağı (Led, lazer) yardımıyla gerekse evde hekim tarafından hasta için özel yapılmış plaklar bazen de her iki yöntem bir arada uygulanmak suretiyle beyazlatılır.


Diş Beyazlatma( Bleaching ) Zararlı Mıdır?

Diş beyazlatma işleminin geçici 1-2 günlük hassasiyet sorunu dışında kanıtlanmış herhangi bir zararı yoktur.


Diş Beyazlatmadan Sonra Dişler Eski Rengine Tekrar Döner Mi?

Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.


Sigara İçen Kişilere Diş Beyazlatma Yapılır Mı?

Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.


Diş Beyazlatma İşlemi Dişlerde Ağrı Yapar Mı?

Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı bir hasara, ağrıya sebep olmaz .İşlem sırasında ve sonraki 1-2 gün geçici bir hassasiyet olabilir.


Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi? Dolgularım ve Kaplamalarım Bozulur Mu?

Diş beyazlatma işlemi dişlere herhangi bir zarar vermez. Beyazlatma işlemi porselen kronların(kaplamaların) rengine hiçbir etkisi olmadığından kronların üzerine zaten uygulanmaz. Dolgular ise dişin sadece belli bir kısmında yer aldığından kalan diş dokusu beyazlarken dolguların rengi sabit kalacaktır. Bu yüzden beyazlatma işlemi sonrası dolgular yeni renk ile uyumlu olmaları açısından rötuşlanabilir.


Eski Kanal Tedavili Dişlerim Zamanla Grileşti Onlarda Beyazlar Mı?

Bu tür dişler internal bleaching dediğimiz yöntemle tek başlarına beyazlatılır. Burada önemli olan kanal tedavisinin mükemmel ve dişte hiç çürük dokunun olmaması gerekir. Bu yüzden bazen hekimler içten beyazlatma işlemi yapmadan sızdırmazlığın sağlanması için önce kanal tedavisini tekrardan yapılması gerektiğini söyleyebilir.


Her İnsanın Dişi Beyazlatılabilir Mi?

Diş beyazlatma jelinin içeriğine alerjisi olan bireyler ve ağzını uzun süre açık tutamayan ciddi TME sorunu olan hastalar dışında herkese beyazlatma işlemi uygulanabilir. Bazı diş dokuları beyazlatma işlemine elverişsiz olduğundan hekim tarafından beyazlatma işlemi yapılmayabilir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page