top of page

Diş İmplantı Tedavisi


DİŞ İMPLANTI TEDAVİSİ YAPILIRKEN HANGİ SÜREÇLERDEN GEÇİLİR?

İlk Muayene:Kaybedilmiş dişin bulunduğu bölgenin kemik yapısının ve diğer çevresel şartların implant tedavisi için uygunluğu panoramik radyografi veya üç boyutlu görüntü (tomografi) alarak tespit edilir.

İmplant Uygulaması: Lokal anestezi ile uygulamanın yapılacağı bölge uyuşturulur ve kemikte yuva oluşturularak titanyum implant yerleştirilir.

Protez Uygulaması:Kaybedilen dişi yeniden oluşturmak için protez hazırlanır ve implant vidasına eklenerek tedavi tamamlanır.


DİŞ ETİ KESİLMEDEN VE DİKİŞ ATILMADAN İMPLANT YAPILMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

Yumuşak doku zarar görmeden implant cerrahisi uygulamaları mümkündür. Diş eti kesilmeden ve herhangi bir şekilde dikiş atılmadan yapılan bu işlem flepsiz implant cerrahisi olarak adlandırılır.


DİŞ İMPLANTI TEDAVİSİNİN ARDINDAN NE SIKLIKLA DİŞ HEKİMİNE BAŞVURULMASI ÖNERİLİR?

İmplant tedavisi tamamlanmış tüm hastalar mutlaka 6 ayda bir diş hekimine muayene olmalıdır. İmplantların sorunsuz ve ömür boyu kullanımı için yakından takip etmek ve günlük diş bakımını aksatmamak gerekmektedir.


DİŞ İMPLANTI TEDAVİSİ SONUNDA NELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

Diş implantı tedavisi sonrasında ödem ve şişlikleri engellemek adına diş hekiminin belirttiği sıklıkta soğuk uygulama yapılmalıdır. İyileşme sürecini sorunsuz bir şekilde hızlandırmak için tedaviyi gerçekleştiren diş hekimi tarafından verilen ilaçları olarak kullanmalısınız. Ağız ve diş hijyeninizi korumanız ve günlük ağız bakımını muntazam şekilde tamamlamanız iyileşme sürecinizi hızlandıracağı gibi diş implantı tedavinizin istenilen şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page