top of page

En ideal vajinismus tedavi yöntemi nedir?



Vajinismus tedavilerinde en ideal yöntem; hastalar tarafından kolay uygulanabilir, ağrısız, acısız, çözüm odaklı, kısa sürede kasılma ve anksiyeteyi (kaygıyı) giderici olmalıdır. Günümüzde vajinismus tedavisi için bilişsel ve davranışsal cinsel yaklaşımlar her ne kadar altın standardı oluştursa da bazı destekleyici – alternatif yöntemlerle çözümler kolaylaştırılabilmektedir. Akupunktur tedavileri, EMDR, Hipnoterapi ve NLP gibi yöntemler vajinismus tedavisi için destekleyici ve kolaylaştırıcı çözümler üretebilmektedir.


İzmir, Ankara ve İstanbul kliniğimizde uyguladığımız vajinismus tedavileri arasında parmak egzersizleri yoktur. ‘Sistematik duyarsızlaştırma’ adı verilen teknikle, yani kişinin yaşadığı korkunun adım adım üzerine giderilerek yenmesi sağlanır. Tedaviler sırasında bayan asistanlarımız hastalarımıza destek olmaktadır. Yapılan egzersizler, aynı bir çocuğun ‘deney yaparak öğrenmesi’ gibidir. Yapılarak öğrenilen tedaviler kökten ve kalıcı çözümler sunar.


İzmir’de vajinismus tedavisi

İzmir’de vajinismus tedavisi için başvurmayı düşünen hastalarımız randevu, bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirler. İzmir kliniğimize başvuracak hastalarımızın tedaviler için 3-5 günü ayırmaları ve tedavi süresince adetsiz olmaları önemlidir.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page