top of page

Estetik burun ameliyatı neden gereklidir?


Yaptığımız burun ameliyatlarının %90'ınında, şekil bozuklukları ile birlikte nefes alma şikayeti de mevcuttur. Birçok insan, nefes alma problemi iyileştirilirken şekil değişikliği de yapmak istemektedir. Bu doğru bir karardır; çünkü septoplasti olarak adlandırılan burun iç ameliyatında çıkarılan kıkırdak dokuları, estetik amacıyla rekonstruksiyon için kullanılmaktadır. Farklı zamanlarda yapılan burun içi ve estetik operasyonlarında gerekli kıkırdak dokular bulunamadığı için, bu yapıların kulak veya kaburgadan alma zorunluluğu oluşmaktadır.

Hastanın ailesi ve yakın çevresi tarafından en sık yönetilen sorulardan biri, burnun estetiğe ihtiyacı olup olmadığıdır. Bunun için en ideal yanıt; kişi eğer fotoğraf çektirirken veya aynaya bakarken burun şeklinden rahatsızlık duyuyorsa ameliyatın yapılabileceğidir.

Estetik burun ameliyatı burunda şekil bozukluğu olan ve şekil bozukluğuna bağlı nefes alma sıkıntısı olan kişilere yapılır. Burundaki her şekil bozukluğu nefes alma problemi ile beraber değildir. Ancak, büyük bir sıklıkla burun ucunun düşük olması nefes problemine neden olur ve hasta bundan haberdar değildir. Bu açıdan ameliyattan önce teferruatlı burun muayenesi gereklidir. Burun muayenesinin yanı sıra endoskopik yöntemle yapılan burun içi muayenesi de gereklidir. Burun etlerinin büyük olması, burun içi sinüzit akıntısının olup olmaması değerlendirilmelidir. Eğer kişide kendisini rahatsız edecek derecede şekil bozukluğu yanında nefes almasına engel olacak burun eti büyümesine sinüzit ameliyatı gerekirse estetik burun ameliyatı ile beraber tüm ameliyatlar aynı anda yapılabilmektedir.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page