top of page

İmplant ile İlgili Merak Edilenler


Doğal dişlere en yakın alternatif olan diş implantları, ağırlıklı olarak titanyum ve titanyum bileşiklerinden hazırlanan diş köklerinin çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir. Yapay diş kökleri oluşturulurken vücudun daha kolay kabul ettiği ve vücutla herhangi bir etkileşime girmeyen titanyum tercih edilmektedir. Çene kemiğine yerleştirilerek oluşturulan diş kökleri üzerine ağızda eksik olan dişlerin yerine konulmasıyla hastanın hayat kalitesi önemli ölçüde artırılmaktadır. Diş implantları ile ilgili merak edilenleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.


İMPLANTLAR DİŞ SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAR MI?

Diş implantlarının diş sağlığına faydalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.


Ağız, diş ve çene cerrahisinde yapılan işlemler nelerdir?

Kaybedilen dişlerle hemen hemen aynı özelliklere sahip, doğal formda dişlerin elde edilmesini sağlar

Kaybedilen dişin bulunduğu bölgedeki kemik kaybını önler

Çiğneme sisteminin fonksiyonlarını sağlıklı bir biçimde devam ettirilmesini sağlar

Çevrede bulunan dişlerin, kayıp dişten dolayı oluşan boşluğa kayarak şekil bozukluğu oluşturmasını önler


İMPLANT TEDAVİSİ HERKES İÇİN UYGUN MUDUR?

İmplantın yerleştirilebilmesi için uygun kalınlıkta, yükseklikte ve kalitede kemiği olan tüm hastalara implant tedavisi uygulanabilir. Dişlerin tamamı kaybedilmiş olsa dahi uygun kemik yapısı bulunması durumunda hemen, uygun kemik bulunmaması durumunda ise kemik oluşturma işleminden sonra tedavi uygulanabilir.


İMPLANT YAPILACAK BÖLGEDE YETERLİ KEMİK BULUNMAMASI DURUMUNDA TEDAVİYE NASIL DEVAM EDİLİR?

İmplant yapılacak bölgede bulunan kemiğin yapısının, kalitesinin ve kalınlığının yeterli olmadığı durumlarda kemik miktarını artırmak için kemik greftleri kullanılarak değişik kemik dokusu oluşturmak gerekmektedir.


DİŞ İMPLANTI TEDAVİSİ NE KADAR SÜRMEKTEDİR?

Diş implantı tedavisi, diğer birçok yönteme göre daha uzun sürmekle birlikte daha sağlıklı ve kalıcı bir çözüm olarak öne çıkmaktadır. Kemiğe yerleştirilen titanyum vidanın kemikle bütünleşmesi için 2,5 ila 6 aya kadar kadar beklemek gerekmektedir.


EKSİK OLAN VE KAYBEDİLEN HER DİŞ İÇİN BİR İMPLANT MI OLUŞTURULUR?

Eğer yeterli kalite ve uygunlukta kemik mevcut ise implant tedavisini gerçekleştirecek diş hekimi, her kaybedilmiş diş yerine bir implant uygulaması yapmayı tercih etmektedir. Muayene ve tetkikler sonucunda uygun şartların sağlanmadığı ortaya çıkmışsa diş hekimi tarafından iki implant aralıklı olarak yerleştirilerek üzerine köprü protez uygulaması gerçekleştirebilir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page