top of page

İMPLANT ŞECİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?


İmplantlar; dişin yerine geçen titanyum vidalardır. Artık implant isteyen hastalarında bu konuda çok fazla biligiye sahip oldukarı bir gerçektir. Ancak hastalar en büyük kafa karışıklığını implant seçiminde yaşarlar.

Yerli yabancı 600 kadar implant markası ülkemizde kullanılmaktadır. Bunların başlıcaları;

Zimmer İmplant, Straumann, Biotech (CMI) implant, Xive İmplant, Biohorizons, MIS-Alfagate, İmplant Direct, Camlog dental implant, Astra-tech, nucleus, implant-k vsdir.

Hastalar implantalar hakkında fikir sahibi olabilmek için genellikle menşeinden yola çıkarlar.

Genel olarak avrupa menşeili implant tercih etselerde günümüzde Güney Kore,İsrail ve yerli üretim implantlarda ekonomik olmaları bakımında çok sık kullanılır.

Ancak her implant markasında sizin kemiginize uygun boy ve çapta implant bulunmayabilir. Bu yüzden en güzel seçimi hekiminizle birlikte yapabirsiniz. Her yerde ulaşabileceğiniz sonrasında üst yapılarını rahatlıkla bulacağınız yaygın kullanılan implantları seçmenizde fayda vardır.

Hastaların hekimlerinden hangi implantı yaptıklarını öğrenmeleri, şehir, ülke ve belki de hekim değiştirdiklerinde sorun yaşamaları açısından önemlidir. çünkü implantların yapısı bir birlerinden farklıdır, alt yapı ve üst yapıları birbirlerine uyum sağlamazlar.

Bir çok implant markası hastalar için bilgilerin saklanabileceği kartlar hazırlar.Bu kartlarda implantın yapım tarihi, boyu, çapı, greft (kemik tozu), membran kullanılıp kullanılmadığı gibi bilgiler yer alır.Hastaların bu bilgileri hekimlerinden alıp sakalamalarında fayda vardır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page