top of page

Jinekolojik Onkoloji


Jinekolojik Onkoloji

Kanser son yıllarda kalp hastalıklarından sonra en çok görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Kadın hastalıkları ve doğum branşının bir yan dalı olarak Jinekolojik Onkoloji rahim, rahim ağzı, yumurtalık, tüp (tuba uterina), vajen ve vulva kanserleri ve bunların öncü lezyonlarıyla ilgilenen bilim dalıdır.

Her ne kadar vaka sayılarındaki artık herkes için kaygı verici gibi görünse de, sağlık teknolojisi de günden güne yepyeni gelişmeler ve tedavi yöntemleri keşfetmeye devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda üreme sistemi kanserleri konusunda tıbbi bilgi ve deneyimin artması, yapılan klinik ve moleküler çalışmalar birçok bilinmeyene açıklık getirmektedir. Diğer yandan doğrudan kanser hücresine uygulanabilen aşılar ve immün tedavi gibi yeni nesil yöntemler, hastalıkla mücadelede oldukça ümit verici sonuçlar yaratmakta.


Önce Huzur ve Moral

Hastalık yoktur, hasta vardır deriz.

Bu nedenle tüm tedavilerimiz hastalık kadar, hastayı da ele alır. Her hasta için kişiselleştirilmiş laparoskopik/klasik operasyonlar, radyoterapi ve/veya geliştirilmiş kemoterapi olarak uygulanan tedavi ve yaklaşımımızda, hastalarımızın semptomlarını minimuma indirmek için, destekleyici terapiler uyguluyor ve hastalık sürecinde yaşam standartlarını yükseltmeye odaklanıyoruz.




Multidisipliner Ekip

Hastalarımıza üstün bakım imkanı sağlamak için oluşturulan ekibimiz, yetenekli ve tecrübeli cerrahlar, onkoloji hemşireleri, akut ve kronik ağrı kontrolü uzmanları ve medikal psikologlardan oluşmaktadır. Her hastanın, kliniğimizde geçireceği süreç boyunca onunla ilgilenecek ve yol gösterecek özel bir danışmanı bulunur. Bu klinisyen, hastanın ilk ziyareti ve teşhisi konduğu andan başlayarak, tedavi süreci bitene kadar, hastalığı ile mücadele etme, terapi ve günlük bakım süreçleriyle bizzat ilgilenir.


Teşhis ve Tedavi Planlama Süreci


Testler ve araştırmalardan sonra, hasta hekimiyle ile tanıştırılır. Doktor, yapılan testler ve çıkan sonuçlara göre bir tedavi süreci planlar. Eğer kanser yayılım yapmışsa, genellikle daha geniş bir ameliyat gerekebilir. Bu durumda, hasta ameliyat öncesi testlere tabi tutulur. Gerekirse ameliyattan önce hasta ile görüşmesi için bir anestezi uzmanı ayarlanır ve hastanın kafasındaki soru işaretleri giderilir.


İhtiyaç Duyulabilecek Muhtemel Testler


Smear testi

Rahim duvarı ya da rahim ağzı biyopsisi

Göğüs röntgeni

Ultrason

Batın ultrasonu

Göğüs, batın ve pelvik CT

Gerekli Görüldüğünde Yapılabilecek Uygulamalar:


PET-CT

Mamografi

Sistoskopi

Sindirim sistemi incelemesi


Operasyon Gerektiren Durumlar

Her hastanın özgün olması nedeni ile tanıya bağlı olarak tedavi ve ameliyat programları planlıyoruz.

Endometriyal Kanser:Pelvis ya da batında büyümüş lenf düğümleri olmasa da rahmin alınması. (rahim ve yumurtalıklar)

Rahim Ağzı Kanseri:Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda doğurganlığı koruma opsiyonuyla, pelvik lenf düğümlerinin alınması.

Üreme Ogranı Tümörü:Tümörün alınması ve sentinel lenf bezi biyopsisi.

Genetik BRCA sendromu ya da Lynch sendromu:(Kalıtsal, polip olmayan kolorektal kanser) Önleyici histeroktemi (Rahim ve yumurtalıklar)


Uygulanan Ameliyatlar

Rahim ameliyatı:Rahmin tümünün, onu pelvis içerisinde sabit tutan bağ ve doku liflerinin ve rahim boynunun çıkarılması.

Ooforektomi: Yumurtalıkların alınması.

Supraservikal veya kısmi histeroktomi:Rahim boynunun yerinde tutarak, sadece üst kısmının alınması.

Total histeroktomi:Tüm rahmin ve rahim boyunun alınması.

Disiplinler arası etkileşim ve hasta desteği

Jinekolojik Onkoloji Ünitesi, jinekologlar ve aile psikologları gibi birimler ile birebir çalışarak, üreme sisteminde kanser olma riski taşıyan hastalara destek veriyorlar. Ünitemiz aynı zamanda diğer sağlık birimleri ile iletişime geçerek, kanser teşhisi alan hastalarımızın aile geçmişinde de kalıtsal kanser vakası olup olmadığını kontrol ediyor.


Uluslararası Konsültasyon

Jineart olarak, vaka çözümlemede deneyimin fark yarattığını düşünüyoruz. Bu sebeple dünyanın pek çok farklı ülkesindeki uzman hekimlerden konstültasyon desteği alıyoruz.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page