top of page

KALP KAPAK HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ

Güncelleme tarihi: 1 Haz 2022


Kalp kapak hastalıkları iki şekilde oluşur: 1- Çocukluk çağlarında geçirilen romatizmal hastalıklara bağlı kireçlenme yaşlılıkla artan kireçlenme nedeniyle kalp kapaklarında daralma 2- Kalbin damarlarının bozulması nedeniyle kapaklarda kaçakların oluşması Her birinin tedavi şekli farklıdır. Darlık ve kireçlenme olduğu durumlarda sıklıkla kalp kapağı değişimi yapılırken yetmezlik olan durumlarda ise kalp kapağının onarılması hem hasta hem de hastanın geleceği açısından çok önemlidir. Kalp kapağı değişmesi durumunda ise 2 çeşit tercihimiz vardır. 1- Kalp kapağının metalik kapaklarla değiştirilmesi 2- Kalp kapağının doku kapakları ile değiştirilmesidir. Kalp kapakları iki çeşittir.

  1. Mekanik kapaklar: Teknolojinin gelişimi ile birlikte insan hayatına ciddi derecede katkılar sunmuş insan yaşam süresini uzatmıştır. Ayrıca biyolojik kapaklarında üretim tekniklerindeki çok iyi gelişmeler nedeni ile uzun dönem kireçlenmeye karşı duyarlı hale gelmiştir.

  2. Doku kapakları:(Bioprotez)

Burada önemli olan her hastaya hangi kapağın seçileceği ve nasıl bir yaşam beklentisi olduğuna göre karar vermek gerekir. Yaşı 70 e dayanmış hastalarda ilk seçenek bioprotez denilen doku kapakları olmalı, yaşı 60 ın altın olan hastalarda ise mekanik kapaklar tercih edilmelidir. Kalp kapak tedavisinde en önemli faktör hastanın yaşıdır.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page