top of page

Karın germe !


Karın germe üst ve alt karın bölgesinin sarkması sonucu oluşan deformasyon ve kötü görünüm nedeni ile karın cilt ve cilt altı dokusunun fazlalığının kesilip atılması esasına dayalı yapılan bir operasyondur.


Deformasyon nedenleri: Aşırı kilo alma, hızlı kilo verilmesi, hamilelik sırasında alınan kilolar ve beraberinde karında büyümenin getirmiş olduğu ciltteki gevşeklik ve cilt çatlakları, yaşlılığın getirdiği deri sarkmalarıdır.


Operasyon: Genital bölgenin hemen üzerinden (pubis), genel olarak "W" formatında yapılan bir kesi ile fazla cilt ve cilt altı dokusunun kesilip atılması esasına dayanır.


Yapılan operasyon sonrası, göbek deliği operasyon öncesi konumunda kalır. Operasyonda gevşemiş olan karın kas dokuları ve fıtıklar onarılır. Operasyon sonrası, hasta, hastahanede ortalama 3 gün yatar. Nekahet sonrası hasta bir süre karın korsesi kullanmak durumundadır.


Yan etkiler: Operasyon sonrası bütün ameliyatlarda olduğu gibi enfeksiyon, hematom, transuda (mikropsuz sıvı toplanması) olasılığı düşükte olsa vardır.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page