top of page

KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARIMI


Bu bazen tek bir işlemle bazen çoklu tedavi planıyla gerçekleşmektedir.

Her insan, görünüm ve karakter açısından birbirinden farklıdır, bu yüzden özellikle ön dişlerin restorasyonu, bireyin özel isteklerine, karakteristik özelliklerine ve konuşma biçimine uygun olarak tasarlanmalıdır.


Gülüş tasarımda en büyük etken dişler olsa da sadece diş tedavilerinden bahsetmek yanlış olacaktır.

Diş etleri, dudaklar, çeneve hatta burun da gülüş tasarımında çok etkili faktörlerdir ve gerekli durumlarda diş eti estetiği ( pembe estetik) dudak ve çenede şekillendirme yapmak gereklidir.


Kişiye özel gülüş tasarımı için kriterler:


Yüz Hatlarınız

Cinsiyetiniz

Yaşınız

Gülüş simetrisi

Dişlerinizin sıralanışı ve renkleri

Dudaklarınız

Dişetleriniz

Çeneniz

Burnunuz

Yaş faktörü en dikkat çekici olanıdır. Geçen yıllarla beraber yüz hatlarınız değişir. Ufak kırışıklıklar belirirken özellikle ağız ve çene bölgesindeki ciltte gevşeme başlar.

Ön dişlerin boyunun kısalmasıyla kişi olduğundan daha yaşlı görünebilir oysa sadece ön dişlerde yapılacak küçük müdahalelerle dahi daha genç ve güzel görünmek mümkündür.


Yıllarca tükettiğimiz çay, kahve, sigara gibi etkenler dişin mine tabakasının da oluşan renklenme gülüşünüzün solgunlaşmasına, gülüşümüzün ışıltısını kaybetmesine yol açar. Bu durumda 1 saat gibi kısacık bir zamanda diş beyazlatma yaptırarak ışıl ışıl bir gülüşe sahip olabiliriz.


Arka dişlerde ki kısalmalar ya da diş kayıpları çene kemiklerindeki erime ve incelmeyle birleştiğinde yüzün daha çökük ve yaşlı görünmesine sebep olmaktadır. Bu durumda ise dental implant ve porselen kronlar imdadımıza yetişmektedir. Bu tedavilerle hem estetik hem de kişinin çiğneme fonksiyonu ve fonasyonu (konuşma ) estetik biçimde yeniden şekillendiriliyor.


Bazı durumlarda ise tüm yüz hatları mükemmele yakın olmasına rağmen güldüğümüzde diş etlerimiz görünüyorsa bu durum bizi gülmekten alıkoyacağından olduğumuzdan daha sert ve mutsuz görünmemize sebep olacaktır oysa bu durumun tedavisi sadece 20 dakikadır. Pembe estetik adı verilen bu işlemle sorunuzu çözülmez ise halen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa, burun altındaki tek bir noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. üst dudak bir miktar düşer ve gülümsenize hiçbir mani kalmamış olur.


Kısacası yüzünüz ile tamamen uyumlu yapılacak bu tedavilerle gülüşünüzü gençleştirmek ve güzelleştirmek diş hekimi muayenehanesi kadar yakın.


Yüzünüz de altın oranı yakalamak ve olabilecek en iyi gülüşe ulaşmanız için öncelikle sizin kişisel beklentinizi konuşarak belirliyoruz ardından, yüz hattı, ağız ve dudak yapısı, ten rengi, yaş, cinsiyet ve diş etlerinize göre tamamen size özel bir çalışma yapıyoruz tüm bu faktörlere göre çalışma tamamlandığında mutlak memnuniyete kavuşuluyor. Buradaki amaç kişinin yüzüne uygun estetik ve ideal olan gülüşünü verebilmektir. Sağlıklı ve doğal gülüşü planlamaktır.


Size özel gülüş tasarımı ile her açıdan çok daha sağlıklı ve doğal görünen pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Gülüş tasarımında diş beyazlatmadan dental implantlara kadar birçok yeni ve güvenilir teknik, kişinin ihtiyacına göre uygulanır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page