top of page

KOZMETİK AKUPUNKTUR


Deri yaşlanmasında en önemli etken güneştir. Güneşe direkt maruz kalmak cilt yapısını yıpratır ve yaşlandırır. Önemli bir etken de sigara gibi zararlı yiyecek ve içeceklerden aldığımız ve yeterince metabolize edemediğimiz toksinlerdir. Toksinler vücudun bir çok yerinde olduğu gibi cilt altında da birikir. Ama özellikle yüz, boyun gibi cildin ince olduğu bölgelerde cildin berraklığı azalır, matlaşır.


Deri yaşlanmasında diğer önemli bir etkende özellikle 30'lu yaşlarda başlayıp, 40'lı yaşlarda belirginleşen ve 65 yaş sonrasıda hızlanan cilde dayanıklılık ve esneklik veren kollojen ve fibroelastin gibi bağ dokularının üretiminin yavaşlaması, bozulan ve yıkılan bağ dokularının yeterince onarılamamasıdır.


Vücudun en büyük organı olan deri yaş ilerledikçe esnekliğini, doğal yağ ve nemini kaybedip incelir. Bu güneş ve dış etkenlere daha çok maruz kalan yüz, boyun gibi yerlerde daha belirgindir.


Mei Zen Akupunktur da denen Kozmetik Akupunktur uzun yıllardan beri uygulanmaktadır. ''Mei Zen'' iyi insan, güzel insan anlamına gelmektedir.


Kozmetik Akupunkturda; cilt ve cilt altına hiç bir ilaç vermeksizin yaklaşık 0,7 cm. uzunlukta ve çok ince iğnelerin yüz ve boyunun özel seçilmiş akupunktur noktalarına uygulanmaktadır. Bu sayede bir yandan cildin lenf drenajı hızlandırılarak, yıllardan beri birikmiş cilt altı toksinlerden arındırılması hızlandırılırken, bir yandan da cildin kan dolaşımı hızlandırılarak, beslenmesi ve oksijenleşmesi artırılır. Bu sayede cilde esneklik ve sağlamlık veren doku oluşumu hızlanır ve desteklenir.


Haftada iki kez olarak toplam 10 seanslık bir kür sonucunda; kişinin genetik ve cilt yapısına göre değişen düzelmeler olur. Daha sonra ayda 1 seans olarak 2 kez ve sonrasında da 4 - 6 ay aralarla 2'şer kez tekrarlanan seanslarla da cildin yenilenmesi ( Rejuvenasyonu ) kalıcılığı sağlanmış olur.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page