top of page

Kulak Çınlama Tedavisi


Kulak çınlaması, kulakta gürültü veya zil sesi algısıdır. Yaygın bir sorun olan kulak çınlaması yaklaşık 5 kişiden 1’ini etkiler. Kulak çınlaması bir durumun kendisi değildir. Yaşla ilgili işitme kaybı, kulak yaralanması veya dolaşım sistemi bozukluğu gibi bir durumun belirtisidir. Yaşla birlikte kötüleşmesine rağmen, kulak çınlaması tedavi ile düzelebilir.


KULAK ÇINLAMASININ NEDENLERİ

İBir dizi sağlık durumu kulak çınlamasına neden olabilir veya kötüleşebilir. Çoğu durumda, kesin bir sebep asla bulunmaz.

Tinnitusun yaygın bir nedeni iç kulak hücresi hasarıdır. İç kulağınızdaki küçük, narin tüyler, ses dalgalarının basıncına göre hareket eder. Bu kulak hücrelerini kulağınızdan (işitsel sinir) beyninize bir sinyal göndermek için kulak hücrelerini tetikler. Beyniniz bu sinyalleri ses olarak yorumlar. Eğer iç

kulağınızdaki tüylerde herhangi bir anormallik, beyninize rastgele elektriksel sinyalleri göndermesine ve bu kulak çınlamasına neden olabilir.

Tinnitus’un diğer nedenleri arasında diğer kulak sorunları, kronik hastalıklar ve kulağınızdaki sinirleri veya beyninizdeki işitme merkezini etkileyen yaralanmalar veya durumlar yer alır.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti


bottom of page