top of page

Kırmızı Yüz Tedavisi


Çeşitli nedenlere bağlı olarak yüzde kalıcı kızarıklık oluşmaktadır. Güneşe maruziyet, gül hastalığı veya genetik sebeplerle yüzdeki kılcal damarlar genişler ve çoğalır. Bu yüzde kalıcı bir kırmızılığa yol açar.


Bu durumda en etkili tedavi kırmızı damarları gören lazer tedavileridir. Yüzde sarı lazer veya sarı-yeşil lazer seçici olarak bu yapıları etkiler ve kısa sürede kızarıklığı giderir. Kullanılan lazer çevresel hasar yapmadığı için hasta gündelik hayatına devam edebilmektedir.


Kırmızı yüz en sık rastlanan deri problemlerinden birisidir. Aslında kırmızı yüzü oluşturan temel faktör kılcak damarların çoğalmasıdır. Kılcal damarların çoğalması genetik bir sebep de olabilir yani aileden gelen bazı özellikler ile olabilir ya da geçirilmiş bazı hastalıklara bağlı olabilir.


Sebep ne olursa olsun burdaki kılcak damarların giderilmesi için en etkili yöntem lazer yöntemidir. Son zamanlarda ortaya çıkan sarı lazer uygulaması ile bu kılcal damarlar kolaylıkla silinebilmekte ve kırmızı yüz tedavi edilebilmektedir.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page