top of page

Meme Büyütme Ameliyatında Protez Seçimi


Meme Büyütme Ameliyatında Protez Seçimi

Birçok alanda olduğu gibi meme estetiğinde de birtakım yenilikler kaydedilmiştir. Günümüzde, dışardan bakıldığında hatta dokunulduğunda dahi protez olduğu anlaşılmayacak şekilde gerçek göğüs dokusuna yaklaşmış meme protezlerinde söz edebilmekteyiz. Bu durumda protez seçimi her zamankinden daha önemli olmaktadır. Başarılı bir meme büyütme operasyonu ve doğal bir görünüm protezin büyüklüğü ve şekli gibi birçok etkene bağlı olarak değişebilmektedir...


Meme Protezi Nedir?

Meme protezi meme büyütme ameliyatlarında kullanılan özel olarak tasarlanmış materyallerdir. Meme protezlerinin iç yapısı ve büyüklükleri ihtiyaca göre değişkenlik göstermektedir. Gerek damla gerekse silikon içerikli protezlerin hangisinin kullanacağına doktor ile birlikte karar verilmektedir. Günümüzde meme protezlerinin kanser yapıcı etkileri konuşulmaktadır ancak protezlerin kansere yol açma riski kanıtlanmış değildir.


Protez Nasıl Seçilir?

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılacak olan protezlerin seçimi büyük ölçüde doktor tarafından yapılmaktadır. Meme protezlerinin türleri şu şekilde sıralanabilmektedir;


- Şekil yönünden damla içerikli ve yuvarlak protezler; meme anatomisine en yakın şekle sahip olan damla protezler meme şeklinin daha dik bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Yuvarlak protezler ise tamamen yuvarlak bir görünüme sahiptir.


- İçerik yönünden silikon ve serum fizyolojik içerikli; kişinin anatomisine en uygun tercihi yapmak için gerekli testlerin mutlaka uygulanması gerekmektedir.


- Yüzey yapısı yönünden pütürlü ve düz; Çevresinde kapsül oluşumuna bağlı olarak tercih edilebilmektedir.


Meme Protezinin Büyüklüğü Ne Kadar Olmalıdır?

Meme büyütme ameliyatlarında en küçük protezin en doğal sonucu vereceği de kişinin göğüslerini dilediği kadar büyütebileceği de yanlış düşüncelerdir.


Seçilen protezin büyüklüğü hastanın boyu, kilosu ve vücut yapısına bakılarak ve bir takım ölçümler sonucunda belirlenmektedir. Protezin doğal durmasındaki en önemli unsur protezin kişinin vücut ölçüleri ile yakalayacağı uyumdur. Bu nedenle protezin büyüklü konusunda cerrah ve hasta birlikte ortak bir karar varmalıdırlar. Hasta, cerrahın önerdiği protez boyutu ölçülerinin çok üzerine çıkmayacak ya da çok altına inmeyecek taleplerde bulunmalıdır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page