top of page

Mezoterapi


Mezoterapi vitaminleri, mineralleri, aminoasitleri ve enzimleri içeren karışımlar halinde hazırlanmış ilaçların cildin orta katmanına enjekte edilmesi ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi tedavi edilecek bölgeye ince uçlu iğnelerle az miktarlarda verilir.

Minimal oranda hasarlanan deride kan akışı hızlanarak doku beslenmesi artar, hem ilacın etkisi hem de hasarlanan derinin kendini yenilemesi sayesinde deride çok hızlı bir iyileşme ve yenilenme görülür.


Mezoterapinin kullanım alanları nelerdir?

Cilt gençleştirme (yüz,boyun vs.)

Leke tedavisi

Saç dökülmesi tedavisi ve saç tellerinin canlandırılması

Selülit tedavisi ve bölgesel incelme

Yara izleri ve çatlak tedavisi

Spor yaralanmaları ve eklem ağrılarının tedavisi


Mezoterapinin Etkileri

Cilt yenileme mezoterapisinde cilt üzerindeki yaşlanma belirtilerinin (kırışıklık, cansızlık, lekelenmeler) ortadan kaldırılması hedeflenir. Burada kullanılan ilaçlar vitamin, mineral ve DNA sentezine katılan aktif maddelerden oluşur. Bu ilaçların cilt metabolizmasına katılmasıyla hücre yenilenmesi ve kollajen sentezi uyarılır. Böylece cilt yeniden esnekliğini kazanır ,cilt daha pürüzsüz ve daha canlı görünürken, ciltte sıkılaşma sağlanır.

Selülit ve bölgesel incelme mezoterapisi, bölgesel kan akımını ve lenf akımını arttırır. Enjekte edilen ilaçlar sayesinde, orta derinin üzerine hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılamayan yağ hücreleri, serbestleşip dolaşıma katılır. Ayrıca mezoterapi uygulaması portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların kopmasına neden olur.

Saç Mezoterapisi ile saçın kalitesi ve kalınlığı artar. Saç dökülmesi durur, cansız saçların bir kısmı canlanarak, saç hacmi artar. Saçtaki kırılma ve matlaşma gibi yıpranma etkileri hızla düzelir. Saçlı derideki kepeklenme, kaşıntı, sivilceler kaybolur, saç ve saçlı deriye canlılık gelir.


Mezoterapi nasıl uygulanıyor?

Cildin orta tabakasına, 1- 2 cm aralıklarla ve 4-6 mm’ lik özel iğnelerle vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerden hazırlanmış ilaçlar enjekte edilir. Bir seans 10- 15 dakika sürer. Seanslar genellikle 5-7 gün ara ile uygulanır.


Yan etkisi var mı?

Bildirilmiş önemli bir yan etkisi yoktur.

Sonuç olarak;

Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış bir yöntemdir. Birçok ülkede uygulanıyor olması ve her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü kanıtıdır. Ayrıca mezoterapi, kimyasal peeling, botilinum toksini ve dolgu uygulamalarına çok uygun bir destek tedavisidir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page