top of page

Q-SWİTCH ND YAG LAZER İLE DÖVME SİLME


Q-SWİTCH ND YAG LAZER İLE DÖVME SİLME

Dövme yaptırmış, fakat çıkartmak isteyen kişiler ne yapacak; dövme çıkarmanın şu anki teknoloji ile en güvenli ve en etkili yöntemi Q-switch lazerdir. Lazer cilde zarar vermeden dövme boyasını parçalayıp, dövmenin silinmesini sağlayabilirler.

Lazer Dövmeyi Nasıl Siler?

Q-switch lazerler nanosaniye de atış yaparlar. Bu sayede cilde zarar vermeden derinin içindeki boya partiküllerini hedefler. Lazer ışını, boya partikülleri tarafından tutulur ve ısıya dönüşür. Isınan boya partikülleri parçalanır. Parçalanan boya partikülleri makrofaj denen vücudun çöpçü hücreleri tarafından ortamdan uzaklaştırılarak dövmenin silinmesini sağlarlar. Uygulanan lazer işlemi, uygun dozda verildiğinde cilde zarar vermez, ciltte yanık ve skar oluşturmaz.

Renkli Dövmeler Silinir mi?

Boyanın rengine göre değişik dalga boylarında Q-switch lazerler vardır. En kolay çıkanlar siyah ve koyu mavi gibi koyu renklerdir. Beyaz, sarı ve ten rengi gibi açık renkli dövmeleri silmek çok zordur, tam olarak çıkmayabilirler. Kısacası renkli dövmeleri hem silmek daha zordur, hem de çok uzun seanslar gerektirir. En sık kullanılan lazer; siyah ve koyu renkleri etkileyen Q-switch Nd yag lazerdir.

Dövme Sildirmek Ne Kadar Sürer?

Ne yazık ki dövme sildirmek, yaptırmak kadar kolay değildir. Q switch lazer kullanılsa da dövme çıkarmak, zahmetli ve uzun seanslar gerektiren bir işlemdir. Kaç seans uygulama yapılacağı, boyanın rengine, derinliğine, dövmenin yaşına, yapıldığı bölgeye göre değişmektedir. Koyu renkli amatör dövmeler daha az seans ister, daha kolay çıkar. Profesyonel dövmeler daha derine işledikleri için, çıkarmak daha zordur. Çok renkli ve üst üste yapılan dövmeler çok zordur. Dövmenin üzerine tekrar dövme yaptırmak alttaki dövmenin boyasını daha aşağıya iteceği için çıkarma olasılığını azaltır, Seans sayısı artar, sonunda yalnızca rengi açılıp gölge halinde kalabilirler. Boyun gözaltı gibi, derinin ince olduğu bölgelerde, lazer ile dövme çıkarma işlemi, yüksek joul uygulanamadığı için daha zordur. Dövme yapılalı ne kadar çok zaman geçtiyse çıkarmak o kadar kolay olacaktır. Çünkü zaten vücudun savunma hücreleri boyayı ortamdan uzaklaştırmak için çalışmaktadır. Sonuç olarak dövme çıkarma işlemi kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 4-10 seans uygulama gerekmektedir.

Dövme Sildirme Aşamaları Nelerdir?

Q-switch lazerler ile dövme çıkarma işlemi seans seans yapılan bir işlemdir. Her seansta dövmenin rengi biraz solar. İki seans arasında 4-6 hafta geçmesi gerekir. Bunu nedeni, her seans sonra parçalanan boya partiküllerini ortamdan uzaklaştırılacak, zaman geçsin istenir. İşlem sırasında boya partiküllerinin parçalandığı hemen görülebilir. Lazer atışı yapılan bölge hemen beyazlar. Bu lazerin etkili olduğunu gösterir.

Dövme Tam Silinir mi?

Q switch lazerler dövme çıkarmanın en iyi yolu olmasına rağmen renkli, derine işlenmiş, üst üste yapılmış dövmeler tam olarak çıkmayıp gölge halinde kalabilirler. Cerrahi işlemlerin az veya çok iz bıraktıkları göz önüne alınırsa, dövmesini çıkarmak isteyen kişiler için Q-switch lazerler en iyi alternatiftir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page