top of page

VARİSİN TİPLERİ VE TEDAVİLERİ


Telanjiektazi (kılcal varis, örümcek varisler):

1-2 mm çapında, pembe-kırmızı renkte, çoğu zaman örümcek ağı şeklinde olan ince varislerdir. Bacaklarda estetik olmayan bir görünüm oluştururlar. Özellikle yaygın olduklarında ağrı, sızlama ve kaşınma gibi şikayetlere yol açabilirler. Tedavi edilmeyen vakalarda, cilde yapışarak şiddetli kanamalara neden olabilirler.

Bu tip kılcal varislerden içlerine iğne girebilecek kalınlıktaki damarlar köpük tedavisi, daha ince olanlar ise radyofrekans ile tedavi edilebilirler.

Retiküler Varisler (Mavi-yeşil orta boy varisler) :

1-2 mm çapında, pembe-kırmızı renkte, bazen örümcek ağı şeklinde olan ince varislerdir. Bacaklarda estetik olmayan bir görünüme yol açarlar. Özellikle yaygın olduklarında ağrı, sızlama ve kaşınma gibi şikayetlere yol açabilirler. Tedavi edilmeyen vakalarda, cilde yapışarak şiddetli kanamalara neden olabilirler. En uygun tedavi yöntemi köpük tedavisidir.


Büyük varisler:

Çapları 4 mm veya daha fazla olan, sıklıkla yeşil renkte, ciltten belirgin derecede kabarık; ağrı, yanma, gece krampları, ağırlık hissi ve çabuk yorulma gibi çok sayıda şikayete yol açan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken varislerdir. Çoğunlukla girişim gerekir. En sık kullanılan yöntem damarın içten radyofrekans ile yakılarak kapatılmasıdır. Detayları tedavi bölümünde anlatılacaktır.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page