top of page

Çocuklarda Bulantı


Çocuklarda Bulantı; vücudumuzun koruyucu mekanizmalarından birisidir.

* bulantı hemen arkasından kusmanın eşlik ettiği rahatsız edici belirtidir, ancak bazen sadece tek başına bulantı şeklinde de karşımıza gelebilir.

*bulantı vücudumuzu koruyan uyarıcı bir sinyaldir.

*bulantıyı uyaran nedenler; çeşitli toksinler, sindirim sisteminde oluşan hastalıklar, , enfeksiyonlar, vücudumuzdaki organlarımızdan gelen ağrı ve uyarılar, çocuğumuzun almakta olduğu ilaçlar, geçmişte yaşadığımız bulantı vb olayların beyinde canlanması ( hatıralar ), aşırı hareketlilik, taşıt tutması, duygularımız veya psikolojik pek çok neden sayılabilir.

Bazen migren, siklik kusma sendromu, postüral taşikardi sendromu ( oturur pozisyondan ayakta dik pozisyona geçtikten sonra kalp atımında azalma baş dönmesi , halsizlik, bayılma ve sersemlik ile kendini belli eden bir durum)

*uzun süreli bulantısı olan çocuklarda migren ve gastroözefageal reflü hastalığının daha sık olarak görüldüğü unutulmamalıdır.

Bulantısı olan çocukta ; beyin ile ilgili olaylar, endokrinolojik ( örneğin tiroid )problemler, ilaç alım öyküsü, sindirim sistemi hastalıkları ( reflü, gastrit ), idrar yollarını ilgilendiren hastalıklar araştırılmalıdır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page