top of page

Çocuklarda Kış Beslenmesi


Merhaba sevgili anne ve babalar;

Biliyoruz ki çocuklarımızın bağışıklık sistemi biz yetişkinlerinkine oranla daha düşüktür. Kış aylarında; soğuklar iyiden iyiye hissedilirken kronik hastalıklar da kendini göstermeye başlıyor. Bu dönemde kış soğukları kendini tamamen göstermeden çocuklarımızı kış koşullarına hazırlamak, bağışıklıklarını korumak çok önemlidir.


Özellikle ana okulu veya okul çağındaki çocuklarımız, kapalı mekanda birbiri ile çok fazla temas halinde oluyor ve yine ne yazık ki hastalıkları birbirlerinden kapmaları kaçınılmaz oluyor.


*Kış aylarında çocuklarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu mükemmel bir antioksidan kaynağı olan C vitamini içeriği yüksek gıdalar ile beslemektir.

* Okul çağındaki çocuklarımızın beslenme çantasına yemesi ve taşıması açısından son derece kolay olan mandalina iyi bir ara öğün olabilir. Yanında yine antioksidan açısından güçlü fındık – ceviz ve badem ile çocuklarımızın hem zihinsel gelişimi desteklenir, enerjisi artar hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Akşam yemeklerinde ise mutlaka çorba tüketimine ağırlık vermeliyiz.

*Enfeksiyondan korunma ve iyileşme süreci için su en önemli ihtiyaçlarımızdan biridir. Özellikle okul çağındaki çocuklar için su tüketimini arttırması ve bu alışkanlığı kazanması çok önemlidir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page