top of page

ÖN ÇAPRAZ BAĞ TAMİRİ YAPILDI


Op. Dr. Mustafa EROĞLU’ndan alınan bilgiye göre, futbol müsabakası sırasında dizine darbe alan Ramazan KALE, dizde ağrı ve güvensizlik hissi olması nedeni ile futbol oynamakta güçlük çekmesi üzerine Ortopedi ve Travmatoloji polikliniğimize başvurdu. Poliklinikte ileri tetkik ve MR sonucu ile değerlendirilen hastaya ön çapraz bağ rüptürü tanısı konuldu.


Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr Mustafa EROĞLU yönetimindeki cerrahi ekip tarafından ameliyata alınan hastaya yine kendisinden alınan 2 adet bağ (hamstring greft) kullanılarak artroskopik yöntemle ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ameliyatı gerçekleştirildi.


Bu yöntemde hastanın kendi bağları, diz eklemi açılmadan kamera sistemi ile girilerek eklemde hazırlanan iki adet tünele yerleştirilmekte özel implantlarla tespit edilmekte. Ameliyat sonrası birinci günde yürümeye başlayan hasta rehabilitasyon ve egzersiz programına alındı.


Op.Dr. Mustafa EROĞLU “ bu ameliyatların gelişmiş merkezlerde zaten yapılmakta olduğunu ve hastanemizin imkanlarının bu tip ameliyatlar için yeterli olduğunu belirttiler. Ayrıca bu ameliyatların sadece sporcular için değil ön çapraz bağı kopuk olup günlük hayatlarında sıkıntı yaşayan hastalar için de yapılması gerektiğini kaydettiler.


Kaynak: Gündemgazetesi.net

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page