top of page

ŞEFFAF PLAKLARLA ORTODONTİK TEDAVİ


Şeffaf plaklar ile tedavi, çapraşık veya aralıklı diş yapısı gibi birçok ortodontik problemin tedavisinde etkili olur. Şeffaf, çıkarılabilir ve rahat olduğu için günlük hayatınızı da etkilemez.

Tedaviniz neredeyse görünmezdir. Fırçalama sırasında çıkartıldığı için frçalamayı güçleştirmez. Ağız hijyeni bozulmaz.

Günlük 20-22 saat kullanım gerektirmekle birlikte, istenildiği zaman hasta tarafından çıkarılabilmesi lüksü ile özellikle yetişkin hastalara sosyal hayatlarında çok kolaylık sağlar.

Şeffaf plak tedavisi için uygun olup olmadığınız belirlendikten sonra süreç başlıyor.

Eğer sizin için uygunsa, ulaşılmak istenen sonuçlar ışığında bir tedavi planı hazırlıyoruz. Sizden aldığımız ağız içi ölçüler, röntgenler ve fotoğraflar Amerika’ya gönderiliyor. Bu kayıtları yazılım olarak sisteme kaydettikten sonra bize sanal 3 boyutlu tedavi süreci gönderiliyor. Yapılan diş hareketlerinde beğenmediğimiz yerler varsa düzeltimini bilgisayarda yapıyoruz. En son halini size de bilgisayar ekranından gösterebiliyoruz. Ekranda dişlerin değişimini, nasıl hareketler olacağını, bitimde nasıl görüneceğini izleyebiliyoruz. Karar verdikten sonra şeffaf plaklar üretilme aşamasına geçiyor.

Kargo ile elimize bir seri halinde şeffaf plaklar gelmiş oluyor. Serideki her bir plak, diğerinden biraz farklıdır, dişlerinizi istenilen pozisyona doğru yavaş yavaş hareket ettirirler. Duruma göre 1 veya 2 haftada bir plak değiştirilir.

Tedavinizin süresi sizin gereksinimlerinize göre değişiklik gösterir ancak ortalama invisalign tedavisi 9 ile 18 ay arası değişir.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page