top of page

Şeker Hastalarının Kalp Ameliyatı Tam Teşekküllü Hastanede Yapılmalı


Şeker hastalarındaki kalp ameliyatının yapılabilmesi için göğüs hastalıkları, dahiliye, nöroloji, beyin cerrahi, fizik tedavi, göz, MR-tomografi gibi ünitelerle beraber çalışmak zorunlu. Yüksek risk taşıyan hastalara (örneğin diyaliz hastaları gibi) ilerleyen teknolojiyle birlikte açık kalp ameliyatları yapmanın kolaydır. Burada önemli olanın bu tip ameliyatların tam teşekküllü bir hastanede yapılmasıdır.

Çünkü, ameliyat esnasında ve sonrasında hastada görülebilecek sorunların anında çözüme ulaştırılması; hastanın iyileşmesi ve konforu için çok önemlidir. Bu tür ameliyatların sadece kalp hastanelerinde yapılması çeşitli riskler taşır. Tam teşekküllü bir kalp hastanesi; göğüs hastalıkları, dahiliye, nöroloji, beyin cerrahi, fizik tedavi, göz, MR-tomografi gibi ünitelerle beraber çalışarak, hastalarda oluşabilecek her türlü sağlık sorununu zaman harcamadan ya da hastayı başka bir hastaneye götürmeye gerek kalmadan çözebilir.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda ölümün ana nedeni kardiyovasküler hastalıklardır. Diyaliz teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak böbrek yetmezliği olan hastaların yaşam süresinin uzadığını, bunun sonucu olarak da kardiyologlara şikayetlerle başvuran hasta sayısının giderek arttığını söylemek mümkün. Diğer yandan, kalp ameliyatlarının başarılı bir biçimde yapılıyor olması da başka sistemlere ait hastalığı olan hastalarda da bu ameliyatların yapılmasını gündeme gelmiştir. Sonuç olarak böbrek yetmezliği olan hastalarda kabul edilebilir riskler altında kalp ameliyatları yapılabilir. Bu hastalarda uygulanacak başarılı ameliyatlar ile yaşam kalite ve süresinde uzama sağlanabilir.

12 yıldır diyaliz hastası oldan 60 yaşındaki Hatice Karakurt, nefes darlığı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu Hatice hanımın kalp ameliyat olmasına karar verildi. Diyaliz hastası olduğu için operasyon öncesi her zamanki diyaliz işlemi uygulandı ve ameliyata hazırlandı. Operasyon sonrasında da yoğun bakım ünitesinde bulunan diyaliz cihazıyla işlemlerine devam edildi. Hatice Hanımın diğer şikayetleri için de dahiliye doktorumuz gerekli tedaviyi uyguladı. Böylece tam teşekküllü bir hastanede ameliyat olan Hatice hanım daha konforlu bir biçimde sağlığına kavuşmuş oldu.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page